Anykščių ligoninėje pradeda dirbti gydytojas angiochirurgas

Gydytojas ne tik konsultuos pacientus, turinčius problemų su kraujagyslėmis, bet ir prireikus atliks kojų venų operacijas. Turintiems gydytojų siuntimus paslaugos suteikiamos nemokamai.

Kas paskatino pasirinkti kraujagyslių chirurgijos specializaciją?

Nuo mažens mane domino medicina ir noras padėti žmonėms. Kraujagyslių chirurgija ypač traukė dėl jos sudėtingumo ir tiesioginio poveikio pacientų gyvenimo kokybei. Matyti, kaip mano darbas gali ženkliai pagerinti pacientų sveikatą ir gyvenimą, buvo pagrindinė priežastis pasirinkti šią sritį.

Papasakokite apie savo išsilavinimą ir profesinę patirtį kraujagyslių chirurgijos srityje.

Aš baigiau medicinos studijas Vilniaus Universitete 2018m., vėliau pasirinkau kraujagyslių chirurgijos rezidentūrą, kurią baigiau šiemet. Per rezidentūrą teko dirbti Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje, Santaros klinikose, vėliau rezidentūrą tęsiau tuometinėje  Klaipėdos Jūrininkų ligoninėje, kur įgijau labai daug vertingos patirties. Taip pat turiu 6m darbo patirties tuometinėje Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stotyje. Kadangi gydytojo specialybė reikalauja nuolatinio tobulėjimo ir žinių, kasmet dalyvauju įvairiose konferencijose ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Nuo 2018m. kasmet vykstu į European Vascular Society konferenciją Olandijoje, Mastrichto mieste, kuri yra viena pagrindinių kraujagyslių chirurgų konferencijų Europoje. Taip pat teko dalyvauti konferencijose Prancūzijoje, Graikijoje.

Kaip tvarkotės su sudėtingomis ir stresinėmis situacijomis operacijų metu?

Stresinėse situacijose svarbiausia išlaikyti ramybę ir susikaupimą. Aš visada remiuosi savo išsilavinimu ir patirtimi, taip pat stengiuosi bendradarbiauti su operacinės komanda, kad greitai ir efektyviai rastume sprendimus. Operacijų metu būtina greita reakcija, bet kartu ir apgalvotas veiksmas. Šias būdo savybes įgijau ne tik operacinėje, bet ir dirbdamas minėtoje GMP stotyje.

Kaip planuojate prisidėti prie Anykščių ligoninės komandos?

Tikiu, kad konsultuodamas Anykščių ligoninėje galiu reikšmingai prisidėti prie regiono gyventojų sveikatos gerinimo kraujagyslių chirurgijos klausimais. Noriu teikti kokybiškas paslaugas ne tik sostinėje, bet jas padaryti prieinamesnes ir mažesnių regionų gyventojams. Ateityje planuojame vystyti dienos chirurgiją Anykščių ligoninėje.

Ką žinoti  pacientams?

Kaip sakė pats gydytojas, kraujagyslių chirurgas konsultuoja, diagnozuoja ir gydo įvairias ligas, kurios atsiranda dėl arterijų ar venų patologijų. Kraujagyslių ar venų patologijomis dažniau serga moterys nei vyrai.

Kojų venų ligas gali sąlygoti:
– paveldimumas,
– antsvoris,
– netinkami, per daug aptempti ar dėvimi netinkamo dydžio drabužiai.

Į gydytoją angiochirurgą rekomenduojama kreiptis pacientams, kurie jaučia pirmuosius kojų venų varikozės simptomus:
– jaučia kojų nuovargį, sunkumą, tinimą;
– pastebi išryškėjusį paviršinių kraujagyslių tinklą;
– jaučia kojų mėšlungį ne tik naktį, bet ir dieną.

Konsultacijos metu gydytojas angiochirurgas Jus apžiūrės, echoskopu ištirs arterinės ir veninės kraujotakos funkcionalumą bei patars, kokių profilaktikos ar gydymo priemonių reikėtų imtis.

Pacientai konsultuojami esant:
– kojų poodžio venų išsiplėtimui;
– giliųjų venų ligoms;
– kojų arterijų ligoms.